På den här sajten förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

This website contains information about alcoholic beverages and you must be 25 years or older to visit.

Fill in your age

 

Endiver med ajo blanco, citrus och mandlar

 

Ajo blanco är i dess traditionella bemärkelse är en soppa från Spanien, i detta recept gör vi den lite tjockare, till en kräm

Ajo blanco

80 g skållade mandlar

40 g surdegsbröd utan skorpa

1/2 syrligt äpple typ Granny smith

2 vitlöksklyftor

1 dl mjölk

150 ml olivolja av god kvalitet

Salt

Citrusvinegrett 

1 apelsin

1/2 citron 

100ml olivolja 

Pepperoncini 

Salt

Kanderade mandlar 

30g skållade mandlar 

30g socker

Havssalt

2st Endive

1 knippe
gräslök


SÅ HÄR GÖR DU

Ajo blanco
• Rosta mandlarna på 180°c i ca 10 min, håll ett öga på dem och rör runt när halva tiden har gått. Avvara ca 30 gram till att kandera.
• Koka de skalade vitlöksklyftorna i mjölk till de blivit mjuka.
• Skär brödet i kuber och blötlägg i vatten. Skala och tärna äpplet.
• Mixa bröd, mandlar, vitlök och äpple slätt, tillsätt liten del av mjölken för att enklare mixa blandningen.
• Tillsätt försiktigt olivoljan och smaka av med salt.

Citrusvinegrett
• Ta först vara på apelsinzesten, skala sedan apelsinen och finhacka den.
• Pressa citronen och tillsätt sedan den finhackade apelsinen, zest och olivolja.
• Smaka av med pepperoncini och salt.

Kanderade mandlar 

• Häll sockret i en tjockbottnad kastrull och värm på medelvärme till en ljus karamell.
• Tillsätt de rostade mandlarna, en nypa havssalt och rör om hastigt.
• Häll upp på en plåt och låt svalna innan mandlarna finhackas.

• Lossa endivens blad från dess rot.
• Vänd bladen i citrusvinaigrette och lägg acoblanco i botten på tallriken.
• Placera endiven på ajo blancon.
• Finhacka gräslöken och sprinkla den över endiverna tillsammans med den kanderade mandeln.

Briska Demi-Sec

Äppelcider med smak av riesling och persika. Vi drivs av att skapa så god cider som möjligt. Här har våra cidermakare låtit en cider med hög juicehalt möta toner av riesling och tropiska frukter. Resultatet är en modern halvtorr cider, som tillverkats med passion för klassiskt ciderhantverk. Serveras till mat eller som sällskapsdryck.

Färg: Ljust gul

Doft: Tydlig frisk och fruktig doft av persika och citrus. Inslag av äpplen, riesling och tropisk frukt.

Smak: Finstämd och elegant balans mellan frisk syra och fruktighet. Smak av solmogen persika och passionsfrukt med inslag av äppliga honungstoner och riesling.
En viss torrhet i eftersmaken.

Alkoholvolym: 4,5 Vol%