På den här sajten förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

This website contains information about alcoholic beverages and you must be 25 years or older to visit.

Fill in your age

 

Stekpannebröd med kimchi, grillad lök och marinerad portabello

 

Toppad med färsk chili, koriander och furikake är detta en härlig rätt att lyxa till utomhusumgänget med. Den höga sältan, mustigheten och styrkan från chilin passar fint ihop med friskheten och den tydliga varma fruktigheten i Briska Demi-sec 0,5%.



Till 6 personer

INGRIDIENSER

• 6 st stora portabello svampar
• 6 vårlökar
• 2 msk rapsolja
• 300 g kimchi

Marinad:
• 4 msk lättsaltad soja
• 2 tsk rostad sesamolja
• 2 tsk ättika, 12%
• 2 tsk rörsocker
• 2 vitlöksklyftor, pressad eller finriven
• ½ tsk svartpeppar

Stekpannebröd:
• 230 g siktat vetemjöl
• 2 tsk bakpulver
• ½ tsk salt
• ca 2 – 2,5 dl växtbaserad yoghurt
• 2 msk honung
• 2 msk rapsolja

Till servering:
• färsk grön chili, tunt skivad
• färsk koriander
• furikake
• majonnäs


SÅ HÄR GÖR DU

1. Skär portabellon i 1 cm tjocka skivor. Blanda ingredienser till marinaden i en plastpåse och lägg i portabelloskivorna. Gnugga svampen genom påsen så att marinaden fördelas jämnt. Låt dra i kylskåp i några timmar. Ta ut några gånger och gnugga portabellon eller skaka på påsen.

2. Tänd kolen till grillen och låt det bli en jämn fin glöd.

3. Ställ fram yoghurten i god tid så den är rumstempurerad. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Blanda honung och olja med 2 dl av yoghurten och tillsätt i bunken och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Använd mer yoghurt om det behövs. Rulla degen till en rulle och dela i 6 lika stora delar. Kavla varje del tunt och stek de utkavlade degbitarna i en torr stekpanna, ca 2 minuter på varje sida. 

4. Dela lökarna på längden, behåll gärna en bit blast. Pensla snittytan med olja. Lägg lökarna på grillgallret och låt dem ligga tills de fått färg och börjar bli mjuka, i cirka 10 minuter. Vänd och grilla dem på andra sidan i cirka 5 minuter.

5. Plocka upp portabelloskivorna ur marinaden. Lägg dem på hushållspapper och torka snittytorna torra. Grilla svampen så att de får fin färg och yta, ca 10 minuter.

6. Bred ut ett generöst lager kimchi, grillade lökhalvor och några skivor portabello på varje bröd och toppa sen med chili, koriander och furikake. Servera med en skål majonnäs vid sidan. 

Briska Demi-Sec Alkoholfri


Färg: Ljust gul

Doft: Tydlig frisk och fruktig doft av persika och citrus. Inslag av äpplen, riesling och tropisk frukt.

Smak: Finstämd och elegant balans mellan frisk syra och fruktighet. Smak av solmogen persika och passionsfrukt med inslag av äppliga honungstoner och riesling. En viss torrhet i eftersmaken.

Alla våra produkter är veganska.

Alkoholvolym: 0,5 Vol%